Kwaliteit

Algemeen
De houten woningen hebben een hoge kwaliteit, zijn comfortabel en het hele jaar door aantrekkelijk om in te wonen. Er wordt gebruik gemaakt van de allerbeste producten afkomstig uit Polen, aangevuld met Duitse en Nederlandse kwaliteit producten. De huizen zijn gemaakt van uitsluitend natuurlijke materialen. Dit is in grote mate bepalend voor de stijl en het karakter van de woningen die een ontspannen energierijke leefomgeving biedt voor elke bewoner.

Bouw systemen
Er zijn verschillende systemen mogelijk, zowel houten skelet, als logbouw.
• Single beam geprofileerd 45 mm, 70 mm, 10 mm – dubbel mes en groef.
• Dubbele balk geprofileerd 2x 45 mm, 2x 70 mm, 2x 10 mm dikte van de isolatie tussen de balken.
• Ronde geprofileerde bundel met een diameter van 170 mm tot 400 mm.

In het voorbeeld ‘Type Belverdere’ op deze website is 
op de fundering van de woning gebruik gemaakt van eikenhouten balken. Daarover zijn verticale houten draagbalken te vinden waarop het huis rust. De fundering ligt hier 50 cm. boven het maaiveld, waardoor er geen vocht naar binnenkomt. Tras stenen zijn tegen de onderrand aan gezet. Bij dit type woning zijn kunststof kozijnen gebruikt, eventueel met of zonder roeden. Alle deuren en kozijnen zijn van goede kwaliteit en hebben het politiekeurmerk. De dakgoten zijn uitgevoerd in zink. De dakpannen van het type Wienerberger. De windveren zijn uitgevoerd in Red cederhout.

Isolatie
Voor het dak wordt gebruik gemaakt van het zeer goed geïsoleerde product Unidek. De huizen zijn mede daardoor super geïsoleerd met een dikke buitenkant, een binnen isolatie en Unidek.

Voor de isolatie wordt er minerale wol of op aanvraag: EKOFIBER (Cellulose-isolatie is een zeer goede thermische geleidbaarheid k = 0,039 W / mK) gebruikt. EKOFIBER “ademt” en wordt verkregen door verwerking van hout. Het is geïmpregneerd met boorverbindingen en beschermt tegen insecten en knaagdieren. Het is brandvertragend materiaal en biedt daarmee meer brandveiligheid en draagt bij aan een duurzame bouw.

Ekofibrem geïsoleerd huis is bijna geheel van hout, alleen als het gaat om elementen van de dakconstructie e.d. worden er stalen schroeven en pluggen gebruikt. Alle balken worden gemonteerd zonder spijkers op houten deuvels. De interne balken worden geïmpregneerd en met lijnolievernis beschermt tegen stof. Dit benadrukt ook het natuurlijke karakter van het hout en draagt bij aan een natuurlijke hout geur. Voor het dak gaan we uit van dakpannen, maar andere opties zoals een rieten dak is mogelijk.

Oplevering
Alle huizen worden op aanvraag vrijwel geheel turnkey met gebruik van alle houten elementen opgeleverd. Na het voltooien van de noodzakelijke installaties, is het huis klaar voor bewoning. Een huis kan op een onderstel gebouwd worden.

Maatwerk
Ook kunnen er houten paviljoens, diverse soorten meubelen en speelobjecten voor kinderen geleverd worden. Zie ook de impressie voor enkele uitgevoerde voorbeelden. Elke bestelling wordt middels maatwerk behandeld als een nieuwe uitdaging, waarbij alles afhangt af van de wensen van de individuele klant.